Blauwstaal


Blauwstaal Gevlamd.
Blauwstaal.com heeft in 2008 het materiaal gevonden dat gegarandeerd mooi is. Het productieproces is in de basis vergelijkbaar met warmgewalst staal, maar door specifieke toevoegingen in het materiaal, een langer afkoelproces en ademtijd in de open lucht heeft het materiaal altijd een donkere en levendige uitstraling. Om die uitstraling vast te houden worden de platen gedoopt in olie alvorens naar Nederland verscheept te worden. Blauwstaal Gevlamd heeft een levendige gevlamde uitstraling, maar is gegarandeerd donker van kleur. Het vlammenpatroon van Blauwstaal Gevlamd is natuurlijk ontstaan waardoor de platen onderling verschillen in uiterlijk. Deze verschillen in kleur en vlammenpatroon maken het karakteristieke en onvoorspelbare uiterlijk wat Blauwstaal Gevlamd tot een geliefd product heeft gemaakt. Er zijn echter situaties waarbij men juist wel een voorspelbaar en meer constant uiterlijk zoekt, dan is Blauwstaal Egaal de meest geschikte keuze. Hou er rekening mee dat bij kleine onderdelen de vlam minder goed terug te zien is en doordat het gesneden wordt uit verschillende delen van de plaat dit wel kleurverschil op kan leveren.

Let op: onbehandeld Blauwstaal kan gaan roesten.

Blauwstaal Egaal.
Blauwstaal.com is op zoek gegaan naar een staalsoort die de premium uitstraling van het gevlamde Blauwstaal heeft maar die constanter en voorspelbaarder is van kleur. Het resultaat heeft alle verwachtingen overtroffen! Blauwstaal Egaal is een staalsoort die door andere toevoegingen en een langdurige afkoel en nagloei periode een diep donkere kleur verkregen heeft. Blauwstaal.com is er trots op dat zij de enige leverancier is die dit materiaal kan leveren! Het materiaal heeft niet de vlammende kleurovergang aan de zijkant van de platen maar een diepdonkerblauwe kleur waar veel leven in zit. Kenmerkend voor dit product zijn twee rijen kleine stippen of streepjes over de lengte van de plaat die tijdens het koel en gloeiproces gevormd zijn en in het juiste licht zichtbaar zijn. Vanaf de introductie is Blauwstaal Egaal een doorslaand succes.

Let op: onbehandeld Blauwstaal kan gaan roesten.

Dikte in mm Blauwstaal EgaalBlauwstaal gevlamd
1X
1.5X
2XX
3X
4X
5X
6X
8X
10X
Verkrijgbare plaatdikte per soort

Warmgewalst staal (dus geen Blauwstaal)
Warmgewalst staal wordt door sommige bedrijven verkocht als Blauwstaal maar heeft een totaal andere uitstraling. Een warmgewalste staalplaat is de basisuitvoering van een staalplaat die bij de meeste leveranciers beschikbaar is vanaf 2mm dikte. Omdat deze platen niet koud nagewalst of gebeitst zijn, hebben deze een vlammenpatroon die bij het afkoelen van de plaat ontstaan is. Hierdoor zijn deze platen blauw gevlamd aan de zijkant en licht of donkergrijs in het midden. Het kleuren van deze plaat is geen vast gegeven. De blauwe vlam is soms breed en soms smal en het midden is soms redelijk donker en soms erg licht. Dit is ook direct het risico wanneer je warmgewalste plaat besteld en een mooie plaat verwacht. Met name bij een dunne plaat is de kans groot dat het midden van de plaat lichtgrijs is. Dat is net niet wat je wil voor een mooie uitstraling. Een bijkomend probleem is dat de uitstraling bij warmgewalste platen een bijzaak is. De leverancier zal geen donkere kleur garanderen en al helemaal geen platen terugnemen omdat ze niet mooi zijn: “warmgewalst is warmgewalst en daar heeft u het mee te doen”.